Nieuwsbrief voor professionals

Editie 11, 9 januari 2017
In deze nieuwsbrief:
  Beste wensen voor 2017!
  MEE op Weg van project naar succesvolle dienst
  Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
  Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
  Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
  Save the date: kennisatelier op 23 februari
  Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
  Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
  Ook in 2017 Vouchers extra huishoudelijke hulp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten

Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
Om sporten voor mensen met een beperking nog toegankelijker te maken, bundelen Uniek Sporten en Rotterdam Sport op Maat de krachten.

De Rotterdamse sport- en beweegactiviteiten zijn nu ook via het landelijke platform Uniek Sporten eenvoudig vindbaar. Het landelijke platform Uniek Sporten en Rotterdam Sport op Maat hebben beide de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Ook stimuleren ze sportorganisaties om aangepaste sportmogelijkheden aan te bieden.

Vertrouwd startpunt
De website www.rotterdamsportopmaat.nl blijft het vertrouwde startpunt voor Rotterdammers met vragen over het beoefenen of organiseren van aangepast sporten. Voor diverse soorten informatie verwijst deze website door naar het landelijke platform van Uniek Sporten. De app en website van Uniek Sporten begeleiden bezoekers onder meer naar een geschikte vorm van sport of bewegen. Ook vindt u er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten, plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten.

Breder onder de aandacht
In Rotterdam zijn de sportactiviteiten voor mensen met een beperking verzameld in de Sport- en Beweegdatabase van Rotterdam. Door deze informatie te koppelen aan Uniek Sporten wordt het aangepaste sportaanbod nog breder onder de aandacht gebracht. Binnen het platform van Uniek Sporten kan ook iemand uit Barendrecht, Ridderkerk of Capelle eenvoudig zien wat Rotterdam hen op sportgebied te bieden heeft. Andersom kunnen in de toekomst ook Rotterdammers aan de rand van de stad ontdekken dat een buurgemeente hun favoriete sport aanbiedt.