Nieuwsbrief voor professionals

Editie 56, 20 november 2018
In deze nieuwsbrief:
  Hoe gaat het met de Rotterdamse Jeugd?
  Wegwijzer zorg en hulp helpt Rotterdammers op weg
  Geld beschikbaar voor lessen over voeding
  Gratis cursussen Sterk, weerbaar en vaardig maken kinderen en jongeren
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Wegwijzer zorg en hulp helpt Rotterdammers op weg

Wegwijzer zorg en hulp helpt Rotterdammers op weg
Soms weten Rotterdammers niet precies waar ze hun vraag kunnen stellen over zorg en hulp. De digitale wegwijzer zorg en hulp van de gemeente Rotterdam kan dan helpen.

De wegwijzer zorg en hulp is een digitale vraagboom die Rotterdammers helpt om hun vraag op de juiste plek te stellen. Door een aantal vragen online te beantwoorden, krijgen zij advies over bij wie ze moeten zijn. Bijvoorbeeld VraagWijzer, Centraal Onthaal, Jongerenloket, Werkplein, Kredietbank Rotterdam. Het advies kan ook zijn: ga naar een andere, niet gemeentelijke organisatie, zoals Taalplein of het UWV. De gemeente slaat met de wegwijzer zorg en hulp geen gegevens op. Als iemand de informatie wil bewaren en meenemen, dan moet hij of zij dit zelf opslaan of uitprinten

Persoonlijk of digitaal
De wegwijzer is een extra toevoeging aan de huidige Rotterdamse dienstverlening voor mensen met vragen over zorg of hulp.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op rotterdam.nl/zorgdichtbij of bel naar 14 010. Wilt u weten hoe de wegwijzer zorg en hulp werkt? Bekijk dan de animatie: