Nieuwsbrief voor professionals

Editie 09, 29 november 2016
In deze nieuwsbrief:
  Extra geld voor alleenstaande ouders
  Woonlab 010
  Zorg- en onderwijsspecialisten
  Nieuwe trainingen meldcode voor vrijwilligersorganisaties
  Normaliseren werkt
  Kom ERBIJ
  Hulp bij een laag inkomen
  Regionaal aanjaagteam verwarde personen
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Extra geld voor alleenstaande ouders

Extra geld voor alleenstaande ouders
Alleenstaande ouders hebben mogelijk recht op extra geld van de Belastingdienst óf van de gemeente Rotterdam.

Rotterdamse alleenstaande ouders, die niet in aanmerking komen voor de verhoging van het kindgebonden budget van de Belastingdienst, kunnen Alleenstaande Oudercompensatie (AOC) bij de gemeente aanvragen. In 2015 zijn de uitkeringen voor alleenstaande ouders verlaagd. De meeste alleenstaande ouders ontvangen sindsdien van de Belastingdienst een verhoging van het kindgebonden budget. Deze verhoging is in 2016 € 255,50 per maand.

Toeslagpartner
Voor een aantal Rotterdamse alleenstaande ouders ligt de realiteit anders. Doordat ze een toeslagpartner hebben, ontvangen ze de verhoging van de Belastingdienst niet, waardoor ze jaarlijks meer dan € 3.000,- mislopen.

Alleenstaande Oudercompenstatie
Voor deze groep alleenstaande ouders heeft de gemeente de AOC. Dit is een tijdelijke toeslag tot het moment dat de ouder voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Als de alleenstaande ouder recht heeft op de AOC is de hoogte daarvan gelijk aan het bedrag dat de Belastingdienst zou verstrekken.

Meer duidelijkheid
Werkt u met alleenstaande ouders? Uit de beschikking van de Belastingdienst blijkt niet duidelijk of de ouder de verhoging ontvangt. Verwijs ze naar VraagWijzer, een overzicht is hier te vinden.VraagWijzer kan hierover meer duidelijkheid geven en helpen bij de aanvraag van de AOC.