Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 92 - 12 mei 2020
In deze nieuwsbrief:
  Noodfonds Welzijn
  Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis
  Coronatest personeel zorg, onderwijs, opvang en sport
  Geldkrant met advies bij minder inkomen
  Jeugdhulp bedankt!
  Mantelfoon 24/7 bereikbaar voor hulp aan mantelzorgers
  Fitknip zoekt Rotterdammers om gezondheidsapps te testen
  Wat doet team Detentie & Re-integratie?
  Wijziging: griffiekosten nu bij eerste nota bewindvoerder
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Geldkrant met advies bij minder inkomen

Geldkrant met advies bij minder inkomen
Door de uitbraak van het coronavirus hebben veel mensen te maken met een terugval in inkomsten. Daarom ontvangen Rotterdammers met een ja/ja-sticker op de brievenbus de corona-special van de Geldkrant.

Deze week valt de Geldkrant op de mat. Daarnaast is de Geldkrant online te lezen.

Overzicht ondersteunende financiële maatregelen
In de krant staan informatie, adviezen en tips voor Rotterdammers die het effect van de coronacrisis nu al in hun portemonnee voelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om ondernemers, jongeren met een nulurencontract of freelancers voor wie nieuwe klussen uitblijven. Zij kunnen wel een (financieel) steuntje in de rug gebruiken. Daarom zijn er in Rotterdam allerlei ondersteunende financiële maatregelen beschikbaar. In de Geldkrant staat hier een handig overzicht van. Maar ook mentaal is deze situatie niet niks. Daarom staan er in de Geldkrant ook tips bij stress en bespaartips die moeten zorgen voor een stukje rust.

Samenwerking Nibud
De Rotterdamse Geldkrant is in opdracht van de gemeente Rotterdam ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. ‘Sommige veranderingen in je leven zie je aankomen, sommige komen zeer onverwacht op je pad’, vertelt directeur Arjan Vliegenthart. ‘De huidige crisis is onverwacht ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar. Met deze Geldkrant helpen we mensen op weg om financieel overeind te blijven.