Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 92 - 12 mei 2020
In deze nieuwsbrief:
  Noodfonds Welzijn
  Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis
  Coronatest personeel zorg, onderwijs, opvang en sport
  Geldkrant met advies bij minder inkomen
  Jeugdhulp bedankt!
  Mantelfoon 24/7 bereikbaar voor hulp aan mantelzorgers
  Fitknip zoekt Rotterdammers om gezondheidsapps te testen
  Wat doet team Detentie & Re-integratie?
  Wijziging: griffiekosten nu bij eerste nota bewindvoerder
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis

Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis
Moeders van Rotterdam staat in deze heftige tijd open voor alle zwangeren in Rotterdam. Ze bieden intensieve hulpverlening en coachingstrajecten.

Aanmelden kan via telefonisch via 010 – 267 26 53 en via de mail: moeders@rotterdam.nl

Extra stress door crisis
De coronacrisis zorgt op allerlei manieren en bij iedereen voor spanningen. Zwanger zijn in deze tijd brengt extra onzekerheden met zich mee; de medische zorg ziet er anders uit, de kinderen zijn constant thuis, er ontstaan vragen rondom werk en inkomen, enzovoort. Dit veroorzaakt stress en stress tijdens de zwangerschap is niet goed voor de ontwikkeling van het ongeboren kindje. Moeders van Rotterdam helpen.

Meld zwangeren aan
Moeders van Rotterdam richt zich in deze coronatijd niet alleen op kwetsbare moeders, maar op alle zwangeren in Rotterdam die te maken hebben met stress. Of het nu gaat om een praktische vraag of een luisterend oor, de medewerkers van Moeders van Rotterdam (beeld)bellen de zwangere om te vragen hoe het met haar gaat, of ze geholpen kan worden en zullen dat vervolgens zoveel mogelijk op afstand doen. Vragen over dakloosheid, gebrek aan voeding, noodzakelijke babyspullen of veiligheid worden ook opgepakt met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Moeders van Rotterdam
Moeders van Rotterdam biedt, buiten crisistijd, kwetsbare zwangeren een intensief hulpverlening- en coachingstraject aan. Het is gericht op stressverlaging, basis op orde brengen, stimuleren van ontwikkeling van het kind en hechting en het zelfredzaam worden van ouders.