Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 92 - 12 mei 2020
In deze nieuwsbrief:
  Noodfonds Welzijn
  Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis
  Coronatest personeel zorg, onderwijs, opvang en sport
  Geldkrant met advies bij minder inkomen
  Jeugdhulp bedankt!
  Mantelfoon 24/7 bereikbaar voor hulp aan mantelzorgers
  Fitknip zoekt Rotterdammers om gezondheidsapps te testen
  Wat doet team Detentie & Re-integratie?
  Wijziging: griffiekosten nu bij eerste nota bewindvoerder
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Fitknip zoekt Rotterdammers om gezondheidsapps te testen

Fitknip zoekt Rotterdammers om gezondheidsapps te testen
Woont u in Rotterdam, wilt u met een app werken aan uw gezondheid en welzijn, én wilt u bijdragen aan onderzoek? Meldt u dan voor maandagmiddag 18 mei aan voor de pilot FitKnip. 

 

 

U ontvangt 100 euro om vrij te besteden aan een selectie van 40 betrouwbare gezondheidsapps, eHealth- en leefstijlprograma’s. Denk aan hulp bij het vinden van balans in je leven als jong volwassene of als moeder, of hoe je voorkomt dat je in een burn-out raakt. Zie de website voor het overzicht van de digitale toepassingen en meer informatie.

Deelnemen
Klik hier om deel te nemen . Kies bij ‘Organisatie’ voor ‘geen van bovenstaande’. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 18 mei 12.00 uur. Vanaf 20 mei kan er gestart worden.

Waarom FitKnip?
Mensen kunnen steeds meer gezondheidsapps en eHealth programma’s aanschaffen om zonder tussenkomst van een zorgverlener aan de slag te gaan met gezondheid en leefstijl. Om meer wetenschappelijk inzicht te krijgen in hoe mensen om gaan met digitaal vitaliteitsaanbod en hoe het verbeterd kan worden starten we de pilot FitKnip.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het nationale health Living Lab (NeLL) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Deelname aan de pilot is anoniem.