Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 93 - 2 juni 2020
In deze nieuwsbrief:
  Cursussen omgaan met ruzie en geweld thuis
  Gratis tips voor toegankelijk communiceren
  1,5 meter tips voor blinden en slechtzienden
  Gratis online pedagogische en psychologische hulp
  Weetjes voor bewindvoerders
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Cursussen omgaan met ruzie en geweld thuis

Cursussen omgaan met ruzie en geweld thuis
Voor vrouwen, kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met ruzies en geweld thuis, biedt Avant sanare gratis cursussen. Deelnemers delen er ervaringen, ervaren steun en ontwikkelen zelfvertrouwen.

In de cursus Krachtige vrouwen leren vrouwen hoe zij huiselijk geweld kunnen doorbreken. En hun eigen kracht ontdekken en versterken. De cursus start op dinsdag 23 juni met een online groep. Na de zomervakantie begint ook weer een groepscursus. Voor beide groepen kunnen vrouwen zich opgeven. Lees hier meer over de cursus Krachtige vrouwen.

Als ik kon toveren en Let op de kleintjes zijn speelse cursussen voor kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Kinderen delen spelenderwijs hun gevoelens en ervaringen en doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen. En met hun ouders werken ze aan een fijne en veilige toekomst samen. In juli starten de cursussen op locatie op de Heijplaat. U kunt hier meer lezen over Als ik kon toveren en Let op de kleintjes.

Heibel thuis is een groep voor jongeren tussen 12 en 18 jaar die ruzies of geweld thuis meemaken. Jongeren delen hun gevoelens en ervaringen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen. Met hun ouders werken ze aan een veilige toekomst. De cursus wordt na de zomer online gegeven. Meer lezen over Heibel thuis.