Nieuwsbrief voor professionals

Editie 10, 13 december 2016
In deze nieuwsbrief:
  Mantelzorg Schijf van Vijf
  Netwerkbijeenkomst Stevige Start: waar staat papa?
  Zorgverzekering voor Rotterdammers met laag inkomen
  Conferentie Zin en Onzin Rotterdamse Tegenprestatie
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Zorgverzekering voor Rotterdammers met laag inkomen

Zorgverzekering voor Rotterdammers met laag inkomen
Werkt u als professional met Rotterdammers met een laag inkomen? Dan kan het voor deze mensen interessant zijn om over te stappen naar het VGZ Rotterdampakket. Dat is een complete zorgverzekering met ruime vergoedingen en een eigen risico van slechts 50 euro.

Het VGZ Rotterdampakket is samengesteld in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Het is een totaalpakket met daarin de basisverzekering, een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts. Ook het wettelijk eigen risico is voor het grootste deel meeverzekerd in de maandelijkse premie. Hierdoor komen verzekerden nooit voor onverwachte hoge kosten te staan en zijn ze altijd verzekerd van goede zorg.

Premie
Voor Rotterdammers met een inkomen tot en met 130 procent van het wettelijk minimumloon bedraagt de premie van het VGZ Rotterdampakket 162,42 euro per persoon per maand. Dit is inclusief 10 procent korting op de basisverzekering. En inclusief het meeverzekeren van het eigen risico, zodat dit 50 euro per persoon op jaarbasis is in plaats van 385 euro.

Korting
Aan Rotterdammers met een inkomen van maximaal 110 procent van het bijstandsniveau, betaalt de gemeente Rotterdam iedere maand 10 procent mee aan de premie. De premie is dan 152,42 euro per persoon per maand. De gemeente geeft deze korting alleen aan Rotterdammers die verzekerd zijn bij het VGZ Rotterdampakket.

Inkomenscheck
Met behulp van de inkomenschecker op www.vgz.nl/rotterdam kan uitgezocht worden of een Rotterdammer voor deze verzekering in aanmerking komt.

Meer informatie en informatiepakketten
Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.vgz.nl/rotterdam en vraag een informatiepakket aan, of bel gratis met 0800 401 01 05