Nieuwsbrief voor professionals

Editie 10, 13 december 2016
In deze nieuwsbrief:
  Mantelzorg Schijf van Vijf
  Netwerkbijeenkomst Stevige Start: waar staat papa?
  Zorgverzekering voor Rotterdammers met laag inkomen
  Conferentie Zin en Onzin Rotterdamse Tegenprestatie
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Conferentie Zin en Onzin Rotterdamse Tegenprestatie

Conferentie Zin en Onzin Rotterdamse Tegenprestatie
Op donderdag 19 januari 2017 is in het Huis van de Wijk De Nieuwe Banier een conferentie over de Zin en Onzin van de Rotterdamse Tegenprestatie. Aanleiding is het vijfjarig bestaan van deze Rotterdamse aanpak.

Het leveren van een tegenprestatie voor de uitkering is in het sociale domein een heikel onderwerp. Voorstanders en tegenstanders zijn uitgesproken. Maar wat houdt de tegenprestatie feitelijk in? En wat zijn de voor- en nadelen?

Resultaten
Rotterdam is ervaringsdeskundige: eind 2016 zijn er met 10.000 werkzoekenden afspraken gemaakt over een tegenprestatie. Wat zijn de ervaringen en wat het levert het werkzoekende Rotterdammers op? Maar ook, wat betekent de tegenprestatie voor de stad en voor de Rotterdamse organisaties en wijken? Tijdens de conferentie de Zin en Onzin Rotterdamse Tegenprestatie, delen sprekers vanuit diverse invalshoeken zoals politiek, wetenschap, beleid en de praktijk hun visie.

Datum, tijd en locatie
De conferentie is op donderdag 19 januari vanaf 12.30 uur in Huis van de Wijk De Nieuwe Banier, Banierstraat 1, Rotterdam Noord.

Aanmelden en informatie
De uitnodigingen voor de conferentie zijn inmiddels verstuurd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag deelnemen? Stuur een e-mail. U bent van harte welkom! Meer informatie over de Rotterdamse tegenprestatie vindt u hier.