Nieuwsbrief voor professionals

Editie 11, 9 januari 2017
In deze nieuwsbrief:
  Beste wensen voor 2017!
  MEE op Weg van project naar succesvolle dienst
  Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
  Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
  Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
  Save the date: kennisatelier op 23 februari
  Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
  Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
  Ook in 2017 Vouchers extra huishoudelijke hulp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?

Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
Op 18 januari 2017 is de officiële lancering van de ontwerpprijsvraag Who Cares, georganiseerd door de Rijksbouwmeester. Deze prijsvraag moet nieuwe inzichten en oplossingen opleveren voor zorg, wonen en de inrichting van onze openbare ruimte.

Rotterdam neemt, samen met Humanitas Rotterdam, deel aan deze prijsvraag, als een van vier gemeenten in de Nederland. De prijsvraag heeft twee rondes: Een eerste (algemene) ronde, waarin een oproep wordt gedaan om nieuwe concepten voor wonen en zorg te bedenken. Hierbij is de organisatie voornamelijk op zoek naar innovatieve, ruimtelijke - architectonische en/of stedenbouwkundige - ontwerpen. Maar ook innovaties vanuit andere hoek zijn welkom.

Winnend ontwerp
In de algemene ronde kunnen deelnemers zich specifiek inzetten voor een gemeente of meer algemeen. Deze ronde levert per gemeente een winnend ontwerp op. In de tweede ronde gaan de teams specifieker in op de ingediende wijken. Voor Rotterdam is dat de wijk Carnisse.

Aanmelden
Aanmelden kan op www.Prijsvraagwhocares.nl. Vanaf 18 januari kunnen partijen zich aanmelden voor de prijsvraag. Aanmelden voor de kick-off kan vanaf heden op de stite.