Nieuwsbrief voor professionals

Editie 11, 9 januari 2017
In deze nieuwsbrief:
  Beste wensen voor 2017!
  MEE op Weg van project naar succesvolle dienst
  Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
  Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
  Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
  Save the date: kennisatelier op 23 februari
  Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
  Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
  Ook in 2017 Vouchers extra huishoudelijke hulp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen

Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
Speciaal voor senioren heeft de gemeente Rotterdam een aantal handige wijk- en gebiedsgidsen gemaakt. In deze gidsen is het seniorenaanbod in de wijk opgenomen.

Naast informatie over gemeentelijke regelingen, zijn er ook adressen van organisaties en activiteiten opgenomen. Bijvoorbeeld waar senioren kunnen eten en koffie drinken, anderen ontmoeten, sporten en bewegen. Er staan ook adressen in van huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten. De gemeente Rotterdam wil met deze gidsen ouderen informeren over het aanbod van ondersteuning en leuke activiteiten in de wijk.

Wijkgidsen
In de wijkgidsen is vooral het seniorenaanbod op wijkniveau opgenomen. De wijkgidsen zijn verschenen naar aanleiding van de huisbezoeken aan 75-plussers in de wijken Crooswijk, Bloemhof, Hoogvliet-Noord, Oud-Mathenesse/Witte Dorp, Bospolder-Tussendijken, Feijenoord, Provenierswijk, Schiebroek, Spangen en Hillesluis. De wijkgidsen Bloemhof, Feijenoord en Hillesluis zijn inmiddels opgenomen in de gebiedsgids Feijenoord. Wijkgids Provenierswijk is opgenomen in de Gebiedsgids Noord.

Van wijkgids naar gebiedsgids
In november 2016 zijn de gebiedsgidsen Noord (in samenwerking met Noorderbreedte) en Feijenoord verschenen. In 2017 krijgt elk gebied in Rotterdam een gebiedsgids. De informatie uit de eerder verschenen wijkgidsen wordt hierin opgenomen. In de gebiedsgidsen is het seniorenaanbod voor het hele gebied opgenomen. Daarnaast is de gebiedsgids niet alleen voor 75-plussers, maar voor iedereen vanaf 65 jaar.

Online beschikbaar via Rotterdam.nl
De wijk- en gebiedsgidsen zijn digitaal beschikbaar op www.rotterdam.nl/actiefindewijk