Nieuwsbrief voor professionals

Editie 11, 9 januari 2017
In deze nieuwsbrief:
  Beste wensen voor 2017!
  MEE op Weg van project naar succesvolle dienst
  Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
  Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
  Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
  Save the date: kennisatelier op 23 februari
  Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
  Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
  Ook in 2017 Vouchers extra huishoudelijke hulp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee

Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
Het zorgen voor oude ouders of een ziek kind is soms niet gemakkelijk. Mantelzorgers kunnen een steun in de buurt daarom goed gebruiken. Welzijnsorganisatie SOL bedacht hiervoor de Superbuur(t) WhatsApp. Dit idee won ‘Het beste mantelzorg ondersteuningsidee’.

De Superbuur(t)-Whatsapp van welzijnsorganisatie SOL (Samen Ondernemend Leren) richt zich op mensen die het zwaar hebben met de zorg voor een ander. En die daardoor weinig tijd hebben om hulp te vragen. Deze mantelzorgers, maar ook buurtgenoten en vrijwilligers komen in de WhatsAppgroep gemakkelijk met elkaar in contact én kunnen elkaar hulp bieden.

Loopt een mantelzorger tegen een vraag of probleem aan? Dan kan hij of zij deze vraag snel aan anderen in de groep stellen. Met een snelle kans op een antwoord of hulp. Een medewerker van SOL beheert de Super-buur(t)WhatsApp-groep. Hij leest mee en ondersteunt alleen daar waar het netwerk het niet zelf kan organiseren.

Eerst als proef
SOL begint met een proef in de gebieden Noord, IJsselmonde, Charlois en Overschie. Later komt de methode ook voor de overige gebieden beschikbaar. Meer weten? Bel met SOL: 010 - 244 82 40 of e-mail info@solnetwerk.nl