Nieuwsbrief voor professionals

Editie 11, 9 januari 2017
In deze nieuwsbrief:
  Beste wensen voor 2017!
  MEE op Weg van project naar succesvolle dienst
  Superbuur(t) WhatsApp beste mantelzorgidee
  Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten
  Prijsvraag Rijksbouwmeester: Who Cares?
  Save the date: kennisatelier op 23 februari
  Actief in de wijk met handige wijk- en gebiedsgidsen
  Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
  Ook in 2017 Vouchers extra huishoudelijke hulp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling

Vrijwilligers gezocht Begeleide OmgangsRegeling
Stichting Humanitas zoekt vrijwilligers die aan de slag willen gaan bij het project Begeleide OmgangsRegeling (BOR). Dit project biedt tijdelijke ondersteuning aan ouders die in een echtscheiding verwikkeld zijn en het lastig vinden om tot een goede omgangsregeling te komen.

BOR is erop gericht om kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar contact te laten houden met beide ouders. Het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding bij een echtscheiding is soms een lastig proces. BOR helpt dit in goede banen te leiden, ook als er spanningen zijn. Want ieder kind heeft recht op omgang met beide ouders.

Vrijwilligers gezocht
Op dit moment is Humanitas in Rotterdam op zoek naar vrijwilligers met een groot hart voor kinderen waarvan de ouders in een echtscheiding verwikkeld zijn. De vrijwilliger begeleidt de ouders en kinderen één dagdeel per twee weken. Daarnaast helpt de vrijwilliger de kinderen bijvoorbeeld met de overgang van de ene ouder naar de andere en speelt tevens een bemiddelende rol tussen de ouders. Het belang van het kind staat altijd centraal. De ondersteuning duurt drie tot maximaal zes maanden. De vrijwilliger wordt ondersteund door een professionele coördinator van Humanitas.

Meer informatie en aanmelden
Kent u vanuit uw dagelijkse praktijk Rotterdammers die hiervoor geschikt zouden zijn? Of bent u zelf geïnteresseerd om vrijwilliger te worden?  De volledige vacaturetekst is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Janine Spek van Humanitas, e-mail jspek@stichtinghumanitas.nl  Meer informatie over het project is te vinden op: www.stichtinghumanitas.nl