Nieuwsbrief voor professionals

Editie 19, 20 april 2017
In deze nieuwsbrief:
  Connie Rijlaarsdam wint eretitel
  Wetenschap en Technologie Wijzer helpt scholen
  Kookclinic leert kinderen wat gezonde voeding is
  Doe mee met Onderwijslab010
  Parkeren mantelzorgers
  Website 'Zo doen wij dat hier in 010'
  Vraag en aanbod vrijwilligerswerk
  Lerarenbeurs - Ontwikkel je verder!
  Schulddienstverlening: van beleid naar uitvoering
  Week tegen kindermishandeling: 20 tot 25 november 2017
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Doe mee met Onderwijslab010

Doe mee met Onderwijslab010
Wil jij de kwaliteit van onderwijs op jouw school verbeteren door een inspirerende leervorm voor kinderen, bijdragen aan onderwijsinnovatie of kennisuitwisseling? Dien dan voor 1 juni jouw plan in bij Onderwijslab010.

Onderwijslab010 helpt scholen met onderwijsvernieuwing door budget beschikbaar te stellen voor goede ideeën, hulp te bieden bij de uitvoering van een idee en begeleiding bij experimenten in en rond de school. Zo heeft een initiatief een optimaal effect en is het voor andere scholen ook bruikbaar.

Maakotheek en TALKX Sprekend Kind
De Maakotheek is een voorbeeld van een initiatief en helpt scholen om wetenschap en techniek voor hun leerlingen leuk en uitdagend te maken. Spelenderwijs doen leerlingen onderzoek, waarbij er volop ruimte is om te experimenteren met techniek. TALKX – Sprekend Kind is een ander initiatief waarbij kinderen een podium krijgen om hun belevingswereld te delen. Kinderen leren hun persoonlijke verhaal te onderzoeken, te vertellen, op te schrijven en tot slot te presenteren. Scholen kunnen voor deze initiatieven spullen lenen en krijgen daar meteen begeleiding en lesmaterialen bij.

Indienen plan en subsidieaanvraag
Voor de beoordeling van de aanvraag is het belangrijk dat ingediende ideeën aansluiten bij de Rotterdamse onderwijsvisie. Deze is vastgesteld in ‘Leren Loont!’. Wij kijken graag mee als het plan gemaakt is. Je kunt een afspraak maken door te mailen naar onderwijslab010@rotterdam.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie, het indienen van het plan of het aanvragen van de subsidie: bezoek de website van Citylab010 of Onderwijs010.