Nieuwsbrief voor professionals

Editie 19, 20 april 2017
In deze nieuwsbrief:
  Connie Rijlaarsdam wint eretitel
  Wetenschap en Technologie Wijzer helpt scholen
  Kookclinic leert kinderen wat gezonde voeding is
  Doe mee met Onderwijslab010
  Parkeren mantelzorgers
  Website 'Zo doen wij dat hier in 010'
  Vraag en aanbod vrijwilligerswerk
  Lerarenbeurs - Ontwikkel je verder!
  Schulddienstverlening: van beleid naar uitvoering
  Week tegen kindermishandeling: 20 tot 25 november 2017
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Vraag en aanbod vrijwilligerswerk

Vraag en aanbod vrijwilligerswerk
Kent u mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk? Bijvoorbeeld als invulling van hun tegenprestatie? Of is uw organisatie op zoek naar vrijwilligers? Kijk dan eens op de website Rotterdammersvoorelkaar.

Op Rotterdammersvoorelkaar.nl staat een uitgebreid aanbod aan vrijwilligerswerk in de stad. Met de knoppen ‘ik heb iets nodig’ en ‘ik kan iets doen’ bekijkt u vraag en aanbod.

Vacatures
Organisaties die hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht willen brengen, kunnen terecht op de website. Via de knop ‘hoe werkt het?’ op Rotterdammersvoorelkaar.nl leest u hoe u vrijwilligersvacatures kunt plaatsen.

Activeringscoach
Rotterdammers met een bijstandsuitkering die hulp nodig hebben bij het zoeken naar vrijwilligerswerk, kunnen terecht bij hun activeringscoach. Of zij kunnen langsgaan bij het dichtstbijzijnde Huis van de Wijk voor een actueel overzicht van vrijwilligerswerk in de wijk.

Vragen?
Vragen over de Tegenprestatie kunt u stellen aan relatiebeheer van de Taskforce Tegenprestatie:

  • Voor de gebieden Delfshaven, Centrum, Noord, Prins Alexander en Kralingen/Crooswijk is dat Ugur Yazir, e-mail u.yazir@rotterdam.nl
  • Voor de gebieden Charlois, IJsselmonde, Feijenoord, Hoogvliet en Rozenburg:is dat Petra van der Pol, e-mail p.vanderpol@rotterdam.nl