Nieuwsbrief voor professionals

Editie 01, 15 april 2016
In deze nieuwsbrief:
  Eerste editie nieuwsbrief
  Stevige start in de startblokken
  Programma Rotterdamse Risicojongeren 2016-2020
  TopOuders van Zuid
  Stichting Ouders010: voor goed Rotterdams onderwijs
  Incidenten: liever melden dan improviseren
  Toezichthouders Wmo voor Rotterdam-Rijnmond
  Ruim 35.000 ouderen krijgen dit jaar een huisbezoek
  Langer thuis met dementie
  Aanpak Verborgen vrouwen in Rotterdam
  Werkt uw organisatie al met de meldcode?
  Keurmerk huiselijk geweld en kindermishandeling
  Gezocht: bedrijven voor aanpak huiselijk geweld
  Meldcode voor docenten hbo- en mbo-opleidingen
  Gunningen regeling Verbinden huisartsenzorg en welzijn
  Ggz-consulent nuttige schakel wijkteam en huisarts
  Wat doet VraagWijzer?
  Tegoed op Rotterdampas voor jeugd en AOW’ers
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Tegoed op Rotterdampas voor jeugd en AOW’ers

Tegoed op Rotterdampas voor jeugd en AOW’ers
De gemeente Rotterdam komt ook dit jaar gezinnen en AOW’ers met een inkomen tot  110 procent van het minimumloon tegemoet. Zij ontvangen een tegoed op hun Rotterdampas.

Het bedrag is bedoeld om te besteden aan producten die deelname aan de samenleving bevorderen. Zoals spullen voor school, sport, hobby, kleding, boeken en openbaar vervoer. Nieuw dit jaar is het aanbod van fietsen en vanaf de zomer tablets en laptops. Het Jeugdtegoed is 250 euro per thuiswonend kind in de leeftijd van 4 tot 17 jaar. Het AOW-tegoed is 300 euro per huishouden. Het tegoed is gekoppeld aan de Rotterdampas en kan worden besteed in geselecteerde winkels tot en met 28 februari 2017.

Brief
De gemeente Rotterdam heeft mensen die recht hebben op het tegoed per brief geïnformeerd. AOW’ers en gezinnen met een laag inkomen, aan wie het tegoed niet is toegekend, maar die hiervoor wel in aanmerking denken te komen, kunnen een aanvraag doen via de websites rotterdam.nl/aowtegoed en rotterdam.nl/jeugdtegoed. 

Welke producten?
Het tegoed is bestemd voor onder andere kleding, vrijetijdsartikelen, boeken, tijdschriften en openbaar vervoer, fietsen en vanaf deze zomer ook laptops en tablets. Een aantal producten mag niet met het tegoed worden aangeschaft, zoals cadeaukaarten en kansspelen, genotsmiddelen, eten en drinken, telefoons en beltegoed, verzekeringen en interieur.

Rotterdampas nodig
Voor het tegoed is een Rotterdampas nodig. Mensen die recht hebben op het tegoed krijgen het bedrag direct op hun Rotterdampas gestort of zodra zij een pas aanschaffen. Voor Rotterdammers die recht hebben op het Jeugd- of AOW-tegoed, kost de pas 5 euro. Voor kinderen tot en met 17 jaar is de pas gratis als één van de ouders of verzorgers een Rotterdampas heeft. De aanschafkosten van de pas worden niet vergoed. Een Rotterdampas aanvragen kan via de website rotterdampas.nl. 

Op www.aowtegoed.nl en www.jeugdtegoed.nl staat meer informatie en de meest actuele aanbod van winkels en producten.