Nieuwsbrief voor professionals

Editie 31, 9 november 2017
In deze nieuwsbrief:
  Lancering nieuwe website GGD Rotterdam
  Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling
  30 november: Netwerkbijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling
  Vrijwilligers getraind in Begeleide OmgangsRegeling
  Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend
  Winnaar Who cares? bekend
  Nieuw informatieblad Centraal Onthaal Volwassenen
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Lancering nieuwe website GGD Rotterdam

Lancering nieuwe website GGD Rotterdam
De GGD site is compleet vernieuwd! De site - die maandelijks 16.000 unieke bezoekers trekt - heeft een frisse, nieuwe look gekregen en is sinds 1 november online.

De nieuwe website is hier te bekijken.

Campagne: Ons gezond verstand
De vernieuwing van de website is tevens het startsein voor een campagne waarmee de GGD de bewoners in de regio beter wil informeren: Ons gezond verstand. Regelmatig brengt de GGD via Ons gezond verstand verschillende gezondheidsthema’s onder de aandacht. De GGD geeft op de website informatie en adviezen aan bewoners, bedrijven en gemeenten op het gebied van gezondheid. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je schimmel in je woning hebt? Hoe is het eigenlijk gesteld met de luchtkwaliteit en kwaliteit van het drinkwater in de regio? Waar kun je allemaal ziek van worden in het buitenland en wat kun je doen om jezelf hier zo goed mogelijk tegen te beschermen? Op onsgezondverstand.nl kom je er achter.

Help! Griep 
De wintermaanden zijn weer in aantocht. Daarom is griep het eerste thema waar de GGD mee aan de slag gaat. Wat is de griep en hoe kun je jezelf er tegen beschermen? Heeft een griepprik zin?

Soa poli
Naast de website van de GGD is ook de website van de soa poli onder handen genomen. Bij de soa poli kunnen mensen met een hoog risico op een soa terecht voor een test. Soapoli.nl geeft informatie over seksueel overdraagbare aandoeningen, anticonceptie en seksualiteit. Soapoli.nl is een samenwerking tussen GGD Rotterdam-Rijnmond, GGD Hollands Midden en Dienst Gezondheid en Jeugd