Nieuwsbrief voor professionals

Editie 31, 9 november 2017
In deze nieuwsbrief:
  Lancering nieuwe website GGD Rotterdam
  Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling
  30 november: Netwerkbijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling
  Vrijwilligers getraind in Begeleide OmgangsRegeling
  Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend
  Winnaar Who cares? bekend
  Nieuw informatieblad Centraal Onthaal Volwassenen
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend

Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend
De nominatieperiode voor de Rotterdamse Kinderrechten Award heeft geleid tot veel mooie inzendingen. Zes geselecteerde kandidaten maken kans op de award tijdens de feestelijke uitreiking op 20 november.

Elk kind in Rotterdam moet gezond en veilig kunnen opgroeien, met kansen om zich te ontplooien. De gemeente vindt dit zo belangrijk dat ze dit jaar voor het eerst de Rotterdamse Kinderrechten Award uitreikt. De award gaat naar een Rotterdamse bewoner en een organisatie die zich inzetten voor kinderen. De winnende bewoner ontvangt 2.500 euro en de organisatie 10.000 euro. Naast een geldbedrag ontvangen de winnaars een oorkonde en een speld, die speciaal voor deze award is ontworpen.

De jury had het moeilijk
Van 1 augustus tot en met 15 oktober konden initiatieven ingediend worden. Een zeskoppige vakkundige jury (bestaande uit onder andere de kinderombudsman, een districtschef van de politie en een kinderrechter) heeft een keuze gemaakt uit alle inzendingen. Drie organisaties en drie bewoners maken kans op het winnen van de award. Voorzitter van de jury Anne Mieke Zwaneveld vond het erg lastig om te kiezen uit alle inzendingen. Anne Mieke: “Hele mooie inzendingen. We vinden het fantastisch dat kinderrechten zo leven in Rotterdam.’’ Op de website kunt u lezen wie de kandidaten zijn en met welke mooie initiatieven zij zich inzetten voor Rotterdamse kinderen.

Uitreiking award
De feestelijke uitreiking van de Kinderrechten Award op 20 november vindt plaats in de burgerzaal/trouwzaal van het stadhuis. De kandidaten kunnen in een korte pitch vertellen waarom zij de award moeten winnen en hoe zij de geldprijs willen besteden. Na deze pitches kiest de jury ter plekke de uiteindelijke winnaars. Het blijft dus spannend tot het laatste moment.

Tot slot
De Rotterdamse Kinderrechten Award is een jaarlijks terugkerende prijs. Dus laat u inspireren door de mooie initiatieven.