Nieuwsbrief voor professionals

Editie 31, 9 november 2017
In deze nieuwsbrief:
  Lancering nieuwe website GGD Rotterdam
  Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling
  30 november: Netwerkbijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling
  Vrijwilligers getraind in Begeleide OmgangsRegeling
  Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend
  Winnaar Who cares? bekend
  Nieuw informatieblad Centraal Onthaal Volwassenen
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling

Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling
Sven de Langen, de nieuwe wethouder onderwijs, jeugd en zorg, bezocht op
6 november de Vreewijkschool. Hij ging daar met leerlingen van groep 7 in gesprek over kindermishandeling.

De Vreewijkschool ontving op 6 november als eerste Rotterdamse school het lespakket voor de Week tegen kindermishandeling.

In gesprek
De leerlingen stelden Sven de Langen een vraag zoals ‘Hoe weet je of iets kindermishandeling is?' Waarop De Langen antwoordde: ‘Signalen van kindermishandeling kan je soms zien als je vriend of vriendin blauwe plekken heeft, maar hij of zij kan ook verdrietig zijn en erg stil in de klas. Probeer dan met je klasgenootje te praten om te kijken wat er is en of je kan helpen’. De wethouder vroeg vervolgens aan de leerlingen: ‘Wat zouden jullie doen als er iets vervelends gebeurt thuis?' Romaissa antwoordde ‘Als een vriendin naar me toe zou komen, dan zou ik naar haar luisteren en samen met haar naar de juf gaan om het op te lossen.'

Sven de Langen
Sven de Langen is de nieuwe wethouder van onderwijs, jeugd, zorg en gezin en sinds 26 oktober de opvolger van Hugo de Jonge. Afgelopen jaren was De Langen raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in Rotterdam. Binnen het huidige college is hij  verantwoordelijk voor de beleidsterreinen Onderwijs, Jeugd en Zorg. Hugo de Jonge is inmiddels als minister toegetreden in het kabinet Rutte III.

Week tegen kindermishandeling
Van maandag 20 november tot en met zondag 26 november 2017 vindt de Week tegen kindermishandeling plaats. De gemeente Rotterdam vraagt aandacht voor kindermishandeling op alle scholen in de stad. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, wordt een speciaal lespakket aangeboden. Een onderdeel daarvan zijn de kleurkaarten voor het basisonderwijs. Andere onderdelen van het pakket zijn activiteiten als een quiz, gastlessen en een theatervoorstelling. Kijk op de website  voor het volledige aanbod.