Nieuwsbrief voor professionals

Editie 31, 9 november 2017
In deze nieuwsbrief:
  Lancering nieuwe website GGD Rotterdam
  Nieuwe wethouder in gesprek met leerlingen over kindermishandeling
  30 november: Netwerkbijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling
  Vrijwilligers getraind in Begeleide OmgangsRegeling
  Kanshebbers Rotterdamse Kinderrechten Award bekend
  Winnaar Who cares? bekend
  Nieuw informatieblad Centraal Onthaal Volwassenen
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Winnaar Who cares? bekend

Winnaar Who cares? bekend
Het team Who dares- Carnisse 2027 is de winnaar van de ontwerpprijsvraag Who Cares’over nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning, waardoor het makkelijker wordt langer thuis te wonen.

Who Dares beoogt dat bewoners actief zijn en zich inzetten voor de wijk. Mensen maken het verschil! Het plan bestaat uit onder andere een nieuwe vestiging van verpleeghuis Hannie Dekhuijzen, een stadstuin, onderwijs, cafés en restaurants. Met de prijs op zak gaat het team Who dares- Carnisse 2027 in gesprek met de gemeente Rotterdam en Humanitas om te kijken hoe dit plan een rol kan spelen in Carnisse.

Programma Langer Thuis
Voor mensen die langer zelfstandig willen blijven wonen is een toegankelijke wijk van groot belang. Het programma Langer Thuis zet in op deze toegankelijkheid, mobiliteit en steun in de wijk. Met de ontwerpprijsvraag Who Cares zijn partijen uitgedaagd na te denken over nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning, waardoor het makkelijker wordt Langer Thuis te wonen.

Reizende tentoonstelling
De twintig inzendingen uit de tweede ronde van de prijsvraag zijn onderdeel van de reizende Who Cares-tentoonstelling. De inzendingen zijn van 17 tot en met 24 november te zien in verpleeghuis Hannie Dekhuijzen, Carnissedreef 280, en vanaf 25 november tot en met 5 december in het Timmerhuis, Halvemaanpassage 90 (hoek Meent/oude postkantoor).

Meer informatiie

  • Meer weten over de prijsvraag, de inzendingen en het juryrapport is de vinden op de website.
  • Lees hier het magazine met de overige plannen.
  • Of bekijk het filmpje.