Nieuwsbrief voor professionals

Editie 39, 13 maart 2018
In deze nieuwsbrief:
  Onderzoek nieuwe generatie Rotterdamse kinderen
  Gratis dagje Efteling voor kinderen arme gezinnen
  Collectieve zorgverzekering voor meer Rotterdammers!
  Int. Street Medicine Symposium in oktober in Rotterdam
  Materialen training eenzaamheid online beschikbaar
  Interview Syrische vluchteling
  Voorbereidingen Leerlingenvervoer naar Trevvel
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Onderzoek nieuwe generatie Rotterdamse kinderen

Onderzoek nieuwe generatie Rotterdamse kinderen
Generation R Next is een nieuw Rotterdams onderzoek naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen. Door deelname van zo veel mogelijk Rotterdamse vrouwen wordt toegewerkt naar betere zorg voor (aanstaande) ouders en hun kinderen.

Om bruikbare resultaten voor heel Rotterdam te krijgen, is een onderzoeksgroep nodig die representatief is voor Rotterdam.

Vrouwelijke deelnemers gezocht
Alle vrouwen die wonen in de postcodegebieden 3011-3099 en 3191-3196 en zwanger zijn of een kinderwens hebben, kunnen aan het onderzoek Generation R Next meedoen. Kent u, als professional, vanuit de dagelijkse praktijk vrouwen die in aanmerking komen voor deelname aan dit onderzoek? Wijs hen dan op Generation R Next. Vrouwen kunnen zich eenvoudig aanmelden via  de website. Uitgebreide informatie staat in de folders. U kunt de contactgegevens van een mogelijke deelnemer ook doorgeven aan het onderzoeksteam via het special zorgverlenersportaal. Uiteraard alleen met toestemming van uw cliënt.

Cadeautje voor deelnemers
Extra leuk voor de deelnemers is dat zij bij 7, 9 en 11 weken een 3D-echo krijgen. Ook bij 30 weken wordt naar de groei van de baby gekeken.

Samenwerking diverse partijen
Het onderzoek is een samenwerking tussen het Erasmus MC, de gemeente Rotterdam en Rotterdamse zorgverleners. Generation R Next begint bij toekomstige ouders - liefst al vóór de zwangerschap - en volgt de gezinnen ook na de geboorte van het kind. Het project richt zich in het bijzonder op het belang van een goede start in het vroege leven, de grote sociale en etnische verschillen in gezondheid en welzijn en de achterstand waar kwetsbare kinderen al in de eerste jaren mee te maken hebben. Belangrijke thema’s zijn: leefstijl en zorggebruik van ouders, en groei, vroege hechting, risico op overgewicht en infectieziekten, gedrag, schoolprestaties en sociale participatie van kinderen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit onderzoek of wilt u zich aanmelden als zorgverlener of deelnemer? Kijk dan op www.generationr.nl/next of stuur een mail naar generationr@erasmusmc.nl.