Nieuwsbrief voor professionals

Editie 39, 13 maart 2018
In deze nieuwsbrief:
  Onderzoek nieuwe generatie Rotterdamse kinderen
  Gratis dagje Efteling voor kinderen arme gezinnen
  Collectieve zorgverzekering voor meer Rotterdammers!
  Int. Street Medicine Symposium in oktober in Rotterdam
  Materialen training eenzaamheid online beschikbaar
  Interview Syrische vluchteling
  Voorbereidingen Leerlingenvervoer naar Trevvel
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Collectieve zorgverzekering voor meer Rotterdammers!

Collectieve zorgverzekering voor meer Rotterdammers!
Een grotere groep Rotterdammers komt vanaf 2019 in aanmerking voor de Rotterdamse collectieve zorgverzekering, het VGZ Rotterdampakket. De gemeente Rotterdam en VGZ hebben op 7 maart een raamovereenkomst getekend.

Het betreft een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar, van 2019 tot en met 2023. Het is de intentie van de gemeente Rotterdam en VGZ om vanaf januari 2019 het Rotterdampakket aan te bieden aan zowel Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het minimumloon alsmede speciaal aanbod te ontwikkelen voor ouderen/65-plussers en chronisch zieken.

Uitgebreide dekking
Het Rotterdampakket is ontwikkeld als een totaalpakket, met daarin de basisverzekering, een uitgebreide aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Ook het wettelijk eigen risico is grotendeels herverzekerd  in de maandelijkse premie waardoor Rotterdammers niet voor onverwachte kosten komen te staan. Dit is interessant voor een grotere groep Rotterdammers en helpt om zorgmijding tegen te gaan. Daarom wil de gemeente het Rotterdampakket breder toegankelijk maken.

Hoge klanttevredenheid
Rotterdam heeft sinds 2013 een collectieve zorgverzekering met VGZ voor Rotterdammers met een laag inkomen. De verzekerden zijn zeer tevreden over dit pakket; in het laatste klanttevredenheidsonderzoek gaven zij de verzekering een 8,1 als gemiddeld rapportcijfer.

Meer informatie
Meer informatie over het VGZ Rotterdampakket is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam en op de website van VGZ.