Nieuwsbrief voor professionals

Editie 42, 24 april 2018
In deze nieuwsbrief:
  Toetsrapport TIJ mentoring interventies online
  Vooraankondiging seminar ouderenmishandeling 12 juni
  Deze Rotterdammers zijn open over hun depressie
  1-5 oktober 2018: Week van het Onderwijs
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Deze Rotterdammers zijn open over hun depressie

Deze Rotterdammers zijn open over hun depressie
Zo’n 800.000 mensen in Nederland worstelen met een depressie. Toch is depressie vaak onzichtbaar. Voor de online tentoonstelling Alles Goed gaat fotograaf Allard De Witte op zoek naar de vele gezichten van depressie, waaronder twee Rotterdammers.

Op de website Alles Goed staan verhalen van mensen die openhartig vertellen over hun depressie en wat ze helpt. Ook vindt u hier gefilmde gesprekken tussen mensen met een depressie en een dierbare. Want depressie treft ook de omgeving. Je kunt je behoorlijk machteloos voelen als één van je naasten depressief is.

Vanaf 10 april: #TrueSelfie weken op NPO3
Tijdens de #TrueSelfie-weken op NPO3 (vanaf 10 apr) vertellen twee Rotterdammers welke zwarte gedachtes er door hun hoofd spoken tijdens hun depressie:

  • Elwin Goedgedrag (26) verscheen op 16 april in de docuserie ‘Je suis depri’ met Jan Kooijman op NPO3 tijdens de #TrueSelfie-weken. Elwin is ervaringsdeskundige depressie en helpt nu vanuit eigen ervaring studenten in Rotterdam. Bekijk en beluister het verhaal van Elwin hier.
  • Martin de Korte (45), ooit internationaal succesvol VJ. In 2009 spatte zijn Rotterdamse nachtleven uiteen en verloor hij alles door een depressie. Hij vond grip op zijn depressie door marathons en ultraruns. Hij liep op 8 april de Rotterdamse marathon. Bekijk de foto’s en lees het verhaal van Martin hier.

Voor professionals en hun cliënten
Kent u vanuit de dagelijkse praktijk mensen met een depressie? Of kent u mensen bij wie een van hun naasten een depressie heeft? Wijs hen dat op de website www.allesgoed.org. Naast de verhalen van Elwin en Martin vertellen nog veel meer mensen hun verhaal.