Nieuwsbrief voor professionals

Editie 43, 8 mei 2018
In deze nieuwsbrief:
  Per 1 mei: aanvragen Tegemoetkoming Meerkosten Zorg
  24 mei: Symposium Nieuwe Namen, transgenderouderen in beeld
  12 juni: seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde Zorg
  Rotterdam koploper inclusief beleid
  Toetsrapport TIJ mentoring interventies online
  14 juni: Kennisatelier, Jongeren en hun hindernissen om mee te doen
  19-21 juni: 3-daagse tegen seksueel misbruik in families
  Vooraankondiging Week tegen Kindermishandeling
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

12 juni: seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde Zorg

12 juni: seminar Ouderenmishandeling en Ontspoorde Zorg
Vooruitlopend op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling op 15 juni organiseert Bureau Moetd op dinsdag 12 juni in opdracht van de gemeente een seminar rond ouderenmishandeling en ontspoorde zorg. Het thema is ‘Ouderen en hun systeem’.

Het seminar is voor professionals die werken met ouderen in de regio Rotterdam-Rijnmond (gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Ridderkerk en Rotterdam).

Ochtendprogramma
Gastspreker tijdens het ochtendprogramma is dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool. Haar lezing ‘Op weg naar emotionele veiligheid’ gaat het over ontmoeten, relaties, hechting, loslaten en vasthouden. Meer informatie over deze gastspreker vindt u hier. Hierna krijgen deelnemers uitleg over het kader van systeemgericht werken.

Middagprogramma
Dit bestaat uit vier workshops:

  1. Systeemgericht werken in het verpleeghuis
  2. Ouderen in hun systeem
  3. Verlies en rouw bij mantelzorgers
  4. Over geven en ontvangen: Evenwicht in relaties

U dient bij de aanmelding een keuze te maken uit een van deze vier workshops. Tot slot is er nog een muzikale verassing en kunt u onder het genot van een hapje en drankje napraten.

Datum, aanvang en locatie

  • dinsdag 12 juni 2018
  • U bent vanaf 9:00 uur welkom, het programma start om 9:30 uur; de afsluiting is rond 16:30 uur. Voor de lunch wordt gezorgd.
  • De locatie is Lommerrijk, Straatweg 99, 3054 AB Rotterdam.

Toegang en aanmelden
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar ouderenmishandeling@moetd.nl. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt en vergeet niet de workshop van uw keuze te vermelden.

Over Bureau Moetd
Moetd geeft ruim 12 jaar trainingen en workshops voor hulp- en dienstverleners zoals medewerkers van alle niveaus die werkzaam zijn in de sectoren (jeugd)gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning, politie en justitie. www.moetd.nl