Nieuwsbrief voor professionals

Editie 56, 20 november 2018
In deze nieuwsbrief:
  Hoe gaat het met de Rotterdamse Jeugd?
  Wegwijzer zorg en hulp helpt Rotterdammers op weg
  Geld beschikbaar voor lessen over voeding
  Gratis cursussen Sterk, weerbaar en vaardig maken kinderen en jongeren
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Gratis cursussen Sterk, weerbaar en vaardig maken kinderen en jongeren

Gratis cursussen Sterk, weerbaar en vaardig maken kinderen en jongeren
Dit schooljaar verzorgt Avant Sanare in samenwerking met de gemeente Rotterdam gratis cursussen voor medewerkers van CJG’s (Centrum Jeugd en Gezin), welzijnsorganisaties en scholen.

Tijdens deze cursussen leren deelnemers hoe ze kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar sterk, weerbaar en vaardig maken. De cursussen worden gegeven door ervaren pedagogen met expertise in de preventie van emotionele en gedragsproblemen. Sommige cursussen worden direct aan de kinderen zelf gegeven. Daarnaast zijn er trainingen die beroepskrachten helpen om hun jonge cliënten of leerlingen verder te helpen. De cursussen zijn gratis dankzij een subsidie van de gemeente Rotterdam.

Voor wie
Docenten in primair en voortgezet onderwijs, hulpverleners in CJG’s en wijkteams en andere professionals die met kinderen en jongeren werken.

Cursussen voor kinderen

  • 4U (6-12 jaar): Cursus voor kinderen in de basisschoolleeftijd die het moeilijk hebben thuis. Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website.
  • Je bibbers de baas (9-12 jaar): In tien bijeenkomsten leren kinderen omgaan met faalangst. Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website.

Trainingen voor professionals in het onderwijs

  • Zippy’s en Apple’s Vrienden (5-10 jaar): Effectief train-de-trainer anti-pest programma om kinderen sociale en emotionele vaardigheden bij te brengen; is speciaal bedoeld voor leerkrachten in de groepen 2, 3 en 4. Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website.
  • Positieve psychologie voor kinderen (10-12 jaar): Effectief train-de-trainer anti-pest programma om kinderen sociale en emotionele vaardigheden bij te brengen;  is speciaal bedoeld voor leerkrachten in de groepen 5 en 6. Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website.
  • Positieve psychologie voor jongeren (12-15 jaar): Met deze cursus leren docenten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs leren hoe zij hun leerlingen kunnen helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Meer informatie over Positieve psychologie voor jongeren is te vinden op de website.

Informatie en reserveren
Wilt u meer weten of een cursus of training boeken? Bel met Nadia Anemaat, projectleider Jeugd van Avant Sanare: 085 - 049 91 04. Mailen kan ook: n.anemaat@avantsanare.nl.