Nieuwsbrief voor professionals

Editie 56, 20 november 2018
In deze nieuwsbrief:
  Hoe gaat het met de Rotterdamse Jeugd?
  Wegwijzer zorg en hulp helpt Rotterdammers op weg
  Geld beschikbaar voor lessen over voeding
  Gratis cursussen Sterk, weerbaar en vaardig maken kinderen en jongeren
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Geld beschikbaar voor lessen over voeding

Geld beschikbaar voor lessen over voeding
Sinds 1 november is er de subsidieregeling Jong Leren Eten. Met als motto ‘lekker naar buiten!’ worden scholen in het primair en voortgezet onderwijs, MBO en kinderopvangcentra aangemoedigd om mee te doen met activiteiten over voeding.

Ze ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de kosten vanuit de regeling. Denk bij activiteiten bijvoorbeeld aan moestuinieren, koken of een excursie. Het programma Rotterdam Lekker Fit! is blij dat de subsidieregeling beschikbaar is en beveelt hem van harte aan. ‘Met deze subsidie komen kinderen en jongeren in aanraking met informatie en activiteiten over voeding’, zegt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. ‘Hierdoor leren zij gezonde en duurzame keuzes maken. Belangrijk is dat schoolklassen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan een les op een boerderij of moestuin, een bezoek aan stadslandbouw of een gezonde kookworkshop in een kookstudio. De subsidie kan gebruikt worden voor de kosten voor de toegang, voor een gastdocent, maar ook voor ondersteunende materialen zoals gereedschap, kookgerei en kookingrediënten.’

Drie rondes
Er zijn drie rondes: schooljaren 2018-2019, 2019-2020 en 2020-2021. Het subsidiebedrag voor schoollocaties is maximaal 2000 euro per jaar. Er is ruimte voor minimaal 315 subsidieaanvragen per jaar. Voor de kinderopvang is in totaal 75.000 per jaar beschikbaar.

Meer informatie
Op de website Jong Leren Eten - Subsidie JLE vindt u alle informatie over de regeling en hoe u de subsidie kunt aanvragen.