Nieuwsbrief voor professionals

Editie 62, 19 februari 2019
In deze nieuwsbrief:
  Werken met een beperking
  13 maart: bijeenkomst Subsidiekader Jeugdpreventie
  Website Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang vernieuwd
  Gratis training: Pittige Jaren
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Gratis training: Pittige Jaren

Gratis training: Pittige Jaren
Pittige Jaren is een gratis training voor ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Het programma richt zich op het versterken van opvoedingsvaardigheden van ouders.

Het doel van Pittige Jaren is ouders te leren hoe het gedrag van het kind kan veranderen. Op deze manier worden kinderen geholpen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt.  

Voor wie is Pittige Jaren geschikt?
De training is geschikt voor alle ouders die graag ondersteuning willen bij het opvoeden. Maar Pittige Jaren richt zich vooral op ouders van jonge kinderen die druk, dwars, of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kunt u denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Hoe ziet deze training eruit?
De gratis training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van twee uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld, video’s met voorbeelden bekeken en informatie aan de deelnemers gegeven.

Voor de professional
Kent u vanuit de dagelijkse praktijk ouders voor wie de gratis training Pittige Jaren iets zou kunnen zijn? Wijs hen dan op dit aanbod!

Voor informatie en aanmelding
Meer informatie over de cursus en de eerstvolgende startdatum is te vinden op de website.of neem contact op met Marije van Hees van
Opvoedwinkel Twinkeltje, telefoon 010 - 411 50 43 of per e-mail.