Nieuwsbrief voor professionals

Editie 70, 28 mei 2019
In deze nieuwsbrief:
  Convenant bewindvoering voor betere dienstverlening
  Tips voor bewindvoerders
  100.000ste gebiedsgids voor 65-plus uitgereikt!
  3 en 19 juni: Bijeenkomsten slachtoffers seksueel misbruik
  Ondertekening nieuw convenant bindt ‘vieze club’
  11 juni: Seminar Ouderenmishandeling
  15 juni: Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling
  Handboek Het Zal Werken!
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

11 juni: Seminar Ouderenmishandeling

11 juni: Seminar Ouderenmishandeling
Op dinsdag 11 juni organiseert bureau Moetd in opdracht van gemeente Rotterdam een seminar rond de thema’s ouderenmishandeling, ontspoorde zorg en mantelzorg. Het thema van de dag is 'Ken je mij, wie ken je dan?'.

Het seminar is toegankelijk voor professionals die werken met ouderen in de regio Rotterdam-Rijnmond (gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Ridderkerk en Rotterdam).

Programma
Het ochtendprogramma staat in het teken van de ontmoeting met ouderen. Gastspreker is dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool. Haar bijdrage heeft de titel 'Eenzaamheid: Ontmoeting met Ouderen' en gaat over sociaal isolement, gevoelens van eenzaamheid en ontmoeten. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een muzikale verrassing. Aansluitend is er een lunch. Het middagprogramma bestaat uit vier workshops:

  1. Ken je mij, wie ken je dan?: Handelingsverlegen naar handelingsbekwaam
  2. Transcultureel systemisch werken met ouderen
  3. Verlies en rouw bij mantelzorgers
  4. Culturele dementiezorg

Bij aanmelding moet u een keuze maken uit een van deze vier workshops. Na de workshops kunt u onder het genot van een hapje en drankje verder praten.

Deelname en aanmelden
Deelname is gratis. U kunt zich per e-mail aanmelden en geef hierbij ook de workshop van uw keuze door. Geeft u bij het aanmelden ook eventuele bijzondere wensen voor de lunch aan ons door. Het aantal plaatsen voor het seminar is beperkt, dus tijdig aanmelden is gewenst!

Meer informatie
Meer informatie over Moetd is te vinden op de website.