Nieuwsbrief voor professionals

Editie 70, 28 mei 2019
In deze nieuwsbrief:
  Convenant bewindvoering voor betere dienstverlening
  Tips voor bewindvoerders
  100.000ste gebiedsgids voor 65-plus uitgereikt!
  3 en 19 juni: Bijeenkomsten slachtoffers seksueel misbruik
  Ondertekening nieuw convenant bindt ‘vieze club’
  11 juni: Seminar Ouderenmishandeling
  15 juni: Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling
  Handboek Het Zal Werken!
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Handboek Het Zal Werken!

Handboek Het Zal Werken!
De vrijwilligers van klussendienst Het Zal Werken! helpen al meer meer dan vijf jaar Rotterdammers met kleine woningaanpassingen. De ervaringen die zijn opgedaan, zijn nu verzameld in het gelijknamige digitale handboek.

Wanneer mensen niet via de Wmo, woningcorporatie of hun eigen netwerk kleine aanpassingen in hun woning geregeld krijgen, kan de klussendienst wellicht iets betekenen. Zo plaatsen de vrijwilligers wandbeugels in douche of toilet, maken ze opritjes of werken ze juist drempels weg, of verzinnen oplossingen wanneer bestaande hulpmiddelen niet voldoen. Mensen betalen in principe zelf de materiaalkosten. Voor uitzonderingen beschikt de dienst over een fonds. En tijdens rollatorspreekuren worden rollators gecontroleerd en zonodig gerepareerd.

Ervaringen delen
De afgelopen tijd heeft Het Zal Werken een schat aan ervaring opgedaan en deze willen ze  graag delen. Niet alleen over het uitvoeren van de klussen, zoals hoe en waar u een wandbeugel plaatst voor iemand die moeite heeft met opstaan van het toilet, maar ook over de ervaringen als klussendienst. Mogelijk inspireert dit verhaal andere mensen om zelf ook op vrijwillige basis klusjes te doen voor Rotterdammers die dat kunnen gebruiken.

Het digitale handboek is hier te vinden.

Meer informatie
Bezoek de website hier. U kunt ook een e-mail sturen voor meer informatie.