Nieuwsbrief voor professionals

Editie 73, 16 juli 2019
In deze nieuwsbrief:
  Minder regeldruk, meer tijd voor zorg
  Wijzer met de schuldenwijzer
  Bewindvoerders en gemeente maken samen het verschil
  Samen op Pad met wethouder Michiel Grauss
  Routekaart en klantenmap voor Rotterdammers met schulden
  2 september: Start nomineren Kinderrechten Awards
  18 september: Scholing samenwerken met GGD
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

2 september: Start nomineren Kinderrechten Awards

2 september: Start nomineren Kinderrechten Awards
Vanaf 2 september kunt u weer personen en organisaties nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Awards. Deze worden uitgereikt op 18 november 2019, de start van de Week tegen de Kindermishandeling.

Wie maken kans om deze awards met bijbehorend geldbedrag te ontvangen? Een organisatie en een individu die met hun initiatieven bijdragen dat Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar gezond en veilig opgroeien. Iedereen kan initiatieven nomineren!

Allerlei initiatieven maken kans
Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Voorbeelden nominaties
Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen.

Uit te reiken bedragen
Er wordt een bedrag van € 2.500 aan een individu uitgereikt en een bedrag van € 10.000 aan een organisatie (stichting, school, instelling etc.). Dit geldbedrag kan weer worden geïnvesteerd in mooie projecten voor kinderen.

Nomineer!
Kent u in uw omgeving een individu (rolmodel) of organisatie die u zou willen nomineren? Dit kan per 2 september op deze website: www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward