Nieuwsbrief voor professionals

Editie 73, 16 juli 2019
In deze nieuwsbrief:
  Minder regeldruk, meer tijd voor zorg
  Wijzer met de schuldenwijzer
  Bewindvoerders en gemeente maken samen het verschil
  Samen op Pad met wethouder Michiel Grauss
  Routekaart en klantenmap voor Rotterdammers met schulden
  2 september: Start nomineren Kinderrechten Awards
  18 september: Scholing samenwerken met GGD
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Routekaart en klantenmap voor Rotterdammers met schulden

Routekaart en klantenmap voor Rotterdammers met schulden
Alle VraagWijzers hebben nieuwe routekaarten en klantenmappen om Rotterdammers met schulden op weg te helpen naar een schuldvrij leven.

Deze middelen zijn een onderdeel uit een groter pakket aan maatregelen die de dienstverlening op gebied van schulden moet verbeteren.

Stress Sensitieve Dienstverlening
Een van die verbeteringen is de communicatie aan Rotterdammers met schulden die schulddienstverlening willen aanvragen. Op dit moment is het aanvragen van deze dienstverlening voor mensen met geldproblemen een hele klus. Daarom zijn er nieuwe communicatiemiddelen ontwikkeld die aansluiten bij de uitgangspunten van Stress Sensitieve Dienstverlening.

Op weg
De routekaart en de animatie moeten van tevoren al duidelijk maken wat iemand kan verwachten van de Kredietbank. Met de routekaart leggen medewerker van de gemeente (bijvoorbeeld een een trajectbegeleider, ETF medewerker of medewerker van de VraagWijzer) uit hoe het traject via de Kredietbank Rotterdam eruit ziet. Een nieuwe klantenmap moet Rotterdammers helpen om stap-voor-stap hun administratie (met de hulp van bijvoorbeeld een budgetmaatje of bewindvoerder) op orde te brengen. Het zijn kleine verbeteringen die de weg naar een leven zonder schulden voor Rotterdammers makkelijker moet maken.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op www.rotterdam.nl/rondkomen.