Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 87 - 27 februari 2020
In deze nieuwsbrief:
  Logeerhuis de Buren genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs
  Mantelzorgsteunpunt in mei van start
  Meld gezinnen aan voor Fitte Families
  Nieuw maatwerkboek voor de aanpak van sociaal isolement bij ouderen
  Bachir werkt bij het Erasmus MC: lees het in de 010werkt
  Survivors laten stem horen in slagwerk
  Koen van Dijk nieuwe directeur-voorzitter van de Brede Raad 010
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Mantelzorgsteunpunt in mei van start

Mantelzorgsteunpunt in mei van start
Rotterdamse mantelzorgers hebben behoefte aan een steunpunt, zo bleek uit onderzoek van de gemeente en andere betrokken organisaties. Zij sloegen de handen ineen en met succes; vanaf mei gaat het telefonische mantelzorgsteunpunt ‘Mantelfoon’ van start.

De zorgcentralisten van het mantelzorgsteunpunt Mantelfoon bieden een luisterend oor en geven advies en ondersteuning. Heeft een mantelzorger meer ondersteuning nodig, dan koppelt de zorgcentralist hen aan een mantelzorgcoach van Wmo radar.

Doelen
Het doel van het steunpunt is (over-)belasting van mantelzorgers voorkomen, danwel verminderen of oplossen. De Mantelfoon bouwt ook aan een stedelijk netwerk van organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Het wordt een knooppunt waar kennis en ervaring rondom mantelzorg worden verzameld en gedeeld. Het steunpunt wil daarbij het bewustzijn rond mantelzorg vergroten, behoeftes in kaart brengen en waardering voor mantelzorgers tonen.

Voor de Mantelfoon werken stichting Wmo radar als specialist in welzijn en De ZorgCentrale als specialist in telefonische bereikbaarheid samen. Een unieke combinatie van inhoudelijke kennis over mantelzorg en het faciliteren van een 24/7 dienstverlening op afstand.