Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 87 - 27 februari 2020
In deze nieuwsbrief:
  Logeerhuis de Buren genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs
  Mantelzorgsteunpunt in mei van start
  Meld gezinnen aan voor Fitte Families
  Nieuw maatwerkboek voor de aanpak van sociaal isolement bij ouderen
  Bachir werkt bij het Erasmus MC: lees het in de 010werkt
  Survivors laten stem horen in slagwerk
  Koen van Dijk nieuwe directeur-voorzitter van de Brede Raad 010
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Meld gezinnen aan voor Fitte Families

Meld gezinnen aan voor Fitte Families
Gunt u een gezin een gezonde start van 2020? Denk dan aan Fitte Families. Een reeks bijeenkomsten waarin ouders koken, bewegen en meepraten over opvoeding éen voeding.

Tijdens de bijeenkomsten van Fitte Families gaan ouders aan de slag met gezonde voeding, eenvoudige manieren om te bewegen en duidelijkheid in de opvoeding.

Wat is Fitte families?
In 14 wekelijkse bijeenkomsten voor ouders van kinderen tussen de 2 en 4 jaar bekijken we etiketten van etenswaren, spreken we over opvoeding en koken we samen tijdens kookworkshops. In beweegbijeenkomsten, voor ouders én kinderen, bewegen we samen. De bijeenkomsten worden begeleid door pedagogen van Van Veldhuizen Stichting – Twinkeltje Opvoedondersteuning en voedingscoaches van HRC Diëtistenpraktijk.

Voor welke gezinnen?
Kent u een gezin met kinderen van 2 tot 4 jaar? Een gezin dat op het gebied van bewegen, voeding en/of opvoeding ondersteuning kan gebruiken? Een gezin waarbij een (van de) kind(eren) een risico heeft op het ontwikkelen van overgewicht? Meld het gezin dan aan voor Fitte Families.

Aanpak
Voorafgaand aan de bijeenkomsten komen we een keer thuis langs om de doelen van het gezin vast te stellenvoor het verkrijgen van een gezondere leefstijl.

Datum, tijd, locatie
Startdatum: woensdag 4 maart
Tijd: 9.30 uur
Locatie: Twinkeltje Opvoedondersteuning, Isaäc Hubertstraat 121

Aanmelden en toegangsprijs
Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Voor aanmelding of meer informatie: lieneke@vanveldhuizenstichting.nl of  www.vvstwinkeltje.nl.