Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 88 - 12 maart 2020 2020
In deze nieuwsbrief:
  Meld kandidaten Samen Sportief in Beweging aan voor 14/3
  Campagne Stop intimidatie lhbti+ van start
  Gratis online trainingen cultuursensitief werken en meer
  Campagne Meld Discriminatie nu
  Preventieaanbod verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Ondersteuning mentale klachten voor verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Online slaaptherapie vergoed uit VGZ Rotterdampakket
  Weetjes voor bewindvoerders
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Campagne Meld Discriminatie nu

Campagne Meld Discriminatie nu
Vanaf 16 tot en met 23 maart is er een bescheiden campagne te zien in de stad en op social media met als thema Meld Discriminatie nu.

De campagne valt samen met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart en roept eenieder die zich gediscrimineerd voelt dit te melden. Want in Rotterdam behandelen we iedereen gelijkwaardig ongeacht zijn/haar afkomst, huidskleur, seksuele voorkeur, godsdienst, leeftijd of zichtbare en onzichtbare beperkingen. Iedereen is gelijkwaardig, doet mee en wordt met respect benaderd.

Geweigerd bij een discotheek vanwege je huidskleur
Uit onderzoek blijkt dat 18 procent van de Rotterdamse bevolking ervaring heeft met discriminatie. Afgewezen worden voor een baan omdat je een beperking hebt, uitgescholden worden op straat omdat je homoseksueel bent of de toegang tot een discotheek worden geweigerd omdat je een donkere huidskleur hebt. Discriminatie of ongelijke behandeling gebeurt.

Meld Discriminatie nu
In de campagne Meld Discriminatie nu is te zien hoe Rotterdammers discriminatie kunnen melden via de website: melddiscriminatie.nu
Deze website wordt beheerd door RADAR. Deze organisatie bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting.
Een medewerker van RADAR beoordeeld de melding en helpt situaties op te lossen of aan te pakken. Naast het melden via de website, is het ook mogelijk telefonisch te melden via 900 - 235 43 54 (10 cent per minuut) of via de app Meld Discriminatie nu (voor Android of iOs).

Relax. Dit is Rotterdam.
De campagne is één van de acties uit het actieprogramma Relax. Dit is Rotterdam.  Hoe verschillend we ook zijn, we delen allemaal één heel belangrijk gevoel: Rotterdam is ons thuis. We zijn allemaal Rotterdammers. En als Rotterdammers zijn we ons bewust dat discriminatie bestaat, weten we waar we discriminatie kunnen melden en wat er met onze melding gebeurt. Dat is wat we willen bereiken met de campagne Meld Discriminatie nu.