Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 88 - 12 maart 2020 2020
In deze nieuwsbrief:
  Meld kandidaten Samen Sportief in Beweging aan voor 14/3
  Campagne Stop intimidatie lhbti+ van start
  Gratis online trainingen cultuursensitief werken en meer
  Campagne Meld Discriminatie nu
  Preventieaanbod verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Ondersteuning mentale klachten voor verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Online slaaptherapie vergoed uit VGZ Rotterdampakket
  Weetjes voor bewindvoerders
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Meld kandidaten Samen Sportief in Beweging aan voor 14/3

Meld kandidaten Samen Sportief in Beweging aan voor 14/3
Komt u in uw dagelijks werk in contact met Rotterdammers die worstelen met overgewicht? Ze willen wel afvallen maar vinden dit lastig? Dan is Samen Sportief in Beweging iets voor hen.  U kunt ze aanmelden voor zaterdag 14 maart.

Samen Sportief in Beweging (SSiB) is een gecombineerde leefstijl- interventie en gericht op bestrijding van overgewicht en obesitas. Hij wordt aangeboden door de Gezonde Leefstijl Company.

Inhoud Samen Sportief in Beweging
Samen Sportief in Beweging bestaat uit een basiscursus van acht weken waarin de deelnemers in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut/sportleraar en een diëtist, met elkaar aan de slag gaan. De deelnemers worden gedurende een jaar begeleid door een leefstijladviseur en er zijn drie terugkombijeenkomsten.

Voor wie en waar?
Samen Sportief in Beweging is voor Rotterdammers met een lage sociaal economische status die worstelen met overgewicht en obesitas en wonen in Pendrecht (gebied Charlois), Lombardijen (gebied IJsselmonde), Agniesebuurt (gebied Noord), Tussendijken (gebied Delfshaven), Lage Land (gebied Prins Alexander) en Hoogvliet (gebied Hoogvliet). Bewoners uit aangrenzende wijken zijn ook welkom.

Datum, tijd en locatie
De precieze aanvangsdata, tijden en locaties worden nog door de Gezonde Leefstijl Company bekend gemaakt.

Deelname, aanmelden en/of meer informatie
Deelname is gratis en u kunt geschikte deelnemers aanmelden tot uiterlijk zaterdag14 maart bij Meike Los per e-mail, meike@gezondeleefstijlcompany.nl of telefonisch via 06-27118040. Kijk voor meer informatie op de website