Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 88 - 12 maart 2020 2020
In deze nieuwsbrief:
  Meld kandidaten Samen Sportief in Beweging aan voor 14/3
  Campagne Stop intimidatie lhbti+ van start
  Gratis online trainingen cultuursensitief werken en meer
  Campagne Meld Discriminatie nu
  Preventieaanbod verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Ondersteuning mentale klachten voor verzekerden VGZ Rotterdampakket
  Online slaaptherapie vergoed uit VGZ Rotterdampakket
  Weetjes voor bewindvoerders
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Online slaaptherapie vergoed uit VGZ Rotterdampakket

Online slaaptherapie vergoed uit VGZ Rotterdampakket
Vrijdag 13 maart is het de Internationale Dag van de Slaap. Een goede slaap is onmisbaar om overdag goed te functioneren. Maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Online slaaptherapie kan hierbij helpen. VGZ vergoedt het voor haar verzekerden.

Eén op de vijf mensen kampt met chronische slaapproblemen. Gerard Oostenbrink (87) behoort ook tot die groep. Zijn slaapproblemen hebben jarenlang een grote invloed op zijn leven. “Leuke dingen kon ik niet meer doen. Soms liep ik dagenlang rond als een zombie.” Toen kreeg Gerard ineens een advertentie van Somnio voor zijn ogen. “Dat ik met een slaapcoach aan mijn slaapproblemen kon werken, sprak me enorm aan. En ook dat ik de therapie gewoon thuis, in de luie stoel achter de computer kon volgen.” Lees het volledige interview met Gerard hier.

VGZ vergoedt online slaaptherapie voor verzekerden
Goede slaap is belangrijk voor de gezondheid. Daarom helpt VGZ samen met de gemeente Rotterdam inwoners beter te slapen. Kent u als professional vanuit de dagelijkse praktijk mensen die moeite hebben met slapen? En zijn deze mensen verzekerd met het VGZ Rotterdampakket? Wijs hen dan op de online slaaptherapie van Somnio.

VGZ vergoedt online slaaptherapie van Somnio vanuit het preventiebudget, als de verzekerde hiervoor nog budget heeft. Meer weten? Ga dan naar de website van VGZ.