Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 91 - 28 april 2020
In deze nieuwsbrief:
  Meldpunt kwetsbare kinderen
  Mantelzorgondersteuning tijdens de coronapandemie
  VraagWijzer merkt: telefonisch helpen werkt
  Subsidiekader jeugdpreventie Rotterdam 2021 online
  Seniorenmakelaar helpt bij geschikt wonen
  Online oudercursussen Twinkeltje Opvoedondersteuning
  ‘Niet is geen optie’. Van bijstand naar zzp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

Seniorenmakelaar helpt bij geschikt wonen

Seniorenmakelaar helpt bij geschikt wonen
Kan ik oud worden in mijn woning? En zo niet, wat zijn dan de mogelijkheden? Het is belangrijk dat senioren op tijd nadenken over deze vragen. Seniorenmakelaar Sandra Muller helpt in IJsselmonde en Delfshaven.  

Het gaat om een pilot, en de keuze viel op deze twee gebieden omdat hier veel ouderen in huurwoningen wonen. Sandra’s belangrijkste taak is om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen, aan te zetten tijdig na te denken over bovenstaande vragen. Daarnaast helpt ze senioren om geschikt te wonen. Sandra: ‘Als mensen de deur bijna niet meer uitkomen omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de trap of omdat de voorzieningen ver weg zijn, maakt hen dat afhankelijk en vaak ook eenzaam.

Wat is geschikt?
Daarom is het zo belangrijk dat ouderen in een geschikte woning wonen. Dat wil zeggen, in een woning die goed voelt en waar ze heel lang alles nog zelfstandig kunnen doen. Dat maakt het leven van mensen in zijn geheel prettiger. Als seniorenmakelaar wil ik mensen daar graag bij ondersteunen.’

Focus op Delfshaven en IJsselmonde
Sandra gaat de bewoners in Delfshaven bewust maken van hun toekomstige woonwens. In IJsselmonde richt ze zich op hulp aan ouderen die willen verhuizen. De seniorenmakelaar kan bijvoorbeeld informatie geven over waar mensen terecht kunnen voor aanpassing van hun woning. Ze kan mensen ook helpen in hun zoektocht naar een ander huis dat beter aansluit op hun behoeften.

Gezamenlijk initiatief
De seniorenmakelaar is begin dit jaar aangesteld, voorlopig voor de duur van één jaar. Dit gebeurde op initiatief van de woningcorporaties Vestia, Havensteder, Woonbron, Woonstad Rotterdam, SOR en de gemeente Rotterdam.

Straks inloopuren, nu bellen en mailen
Sandra is te bereiken via seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl of op maandag tussen 10.00 uur en 12.00 uur via (010) 267 64 88

Worden de maatregelen rondom het coronavirus versoepeld? Dan kunnen senioren haar straks opzoeken in de huizen van de wijk in Delfshaven en IJsselmonde.

Meer informatie leest u op de website.

Op de website van SOR staat (binnenkort) een interview met Sandra over haar en haar werkzaamheden: www.sor.nl.