Nieuwsbrief voor professionals

Uitgave 91 - 28 april 2020
In deze nieuwsbrief:
  Meldpunt kwetsbare kinderen
  Mantelzorgondersteuning tijdens de coronapandemie
  VraagWijzer merkt: telefonisch helpen werkt
  Subsidiekader jeugdpreventie Rotterdam 2021 online
  Seniorenmakelaar helpt bij geschikt wonen
  Online oudercursussen Twinkeltje Opvoedondersteuning
  ‘Niet is geen optie’. Van bijstand naar zzp
Handige links

Zorgdichtbij

GGD Rotterdam-Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals in de zorg, welzijn, jeugd en ondersteuning. Gemaakt door: gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vragen of suggesties? Mail naar de redactie.

 

‘Niet is geen optie’. Van bijstand naar zzp

‘Niet is geen optie’. Van bijstand naar zzp
010werkt is een tweemaandelijkse nieuwsbrief. Elke Rotterdammer met een bijstandsuitkering ontvangt hem. In dit nummer onder andere het inspirerende verhaal van Shehera. Met vallen en weer opstaan, áltijd weer opstaan, ging zij vanuit de bijstand aan de slag als zzp’er.

Shehera's motto is ‘Niet, is geen optie.’ En dat heeft haar ver gebracht. Ze organiseert voor twee organisaties op zuid programma’s en activiteiten voor kinderen in de leertijd uitbreiding (LTU).

En verder...
Verder in deze 010werkt een artikel over een slaapcursus voor mensen die slecht slapen en veel piekeren. In de huidige tijd misschien meer dan anders. Deze cursus kan worden betaald uit het preventiebudget uit het Rotterdampakket van VGZ. De rubriek Vraag & Antwoord gaat over wat mensen in de bijstand zelf kunnen doen om na het coronavirus aan het werk te gaan. En, wat de gemeente voor hen kan doen.

Ook in de 010werkt van april: Handig kort nieuws over de huurverhoging en vakantiegeld. Leuke vacatures voor vrijwilligerswerk in heel Rotterdam, de tip van HalloWerk en een artikel over het maatjesproject bij Humanitas waar allerlei bijzondere vrijwilligersbanen te vinden zijn.